Własnoręczne przyrządzanie dań we własnym domu ma dużo plusów. Najważniejszym z nich jest w szczególności oszczędność pieniędzy – stołowanie się...
Kuchnia i gotowanie
To nieprawda, że barszcz czerwony to danie wyłącznie na święta, którą podajemy najczęściej podczas Wigilii czy też większych rodzinnych spotkań....
W sałatce, w zupie, na kanapce bądź jako dodatek do dania głównego – ogórki kiszone w polskiej kuchni podajemy częściej...
Kapsułki do Nespresso są jednymi z najdłużej obecnych na rynku. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w 1976 r. i od...
Od wieków w rodzimej kuchni używa się kiszonych warzyw. W ostatnich latach jednakże raz za razem wymienia się również ogromne...
Syrop cukrowy, funkcjonujący także pod nazwą simple syrup, można kupić w sklepie, ale również przygotować samodzielnie. To doskonały dodatek do...
Kiszonki są tak silnie związane z polską kuchnią, że sądzimy, iż jest to typowo słowiański frykas, nieczęsto spotykany w pozostałych...
Chłodniejsze dni sprzyjają wieczorom spędzonym w domu z książką czy ulubionym serialem. Aby umilić sobie ten czas warto wypróbować herbatkę...